streda 10. júla 2013

Bankové pôžičky výhody a nevýhody

Bankové pôžičky

Bankové pôžičky výhody a nevýhody

Bankové pôžičky sú vhodné a výhodné pre klientov, ktorí nemajú momentálne alebo nemali v minulosti problémy so splácaním pôžičky. Bankové pôžičky ponúkajú výhodnejšie úrokové miery a nižšie poplatky za vedenie vášho úveru. Banka môže ( má na to právo ) maximálne dôkladne si overiť  klienta - môže potom po takomto overení zistiť, či napríklad nemal v minulosti problémy s splácaním jeho pôžičky alebo pôžičiek. Problematickí klienti sú väčšinou veľmi rýchlo odmietnutí. Žiadatelia, ktorý takéto problémy nemali predstavujú pre banku menšie riziko, ktoré je odmenené nižšou úrokovou sadzbou. Takže v prípade že máte záujem využiť bankovú pôžičku, zvoľte ju pred voľbou nebankovej pôžičky.

Jednou z malých nevýhod bankovej pôžičky môže byť "jemne" byrokratická náročnosť celého procesu, ktorý sa môže celkom dosť pretiahnuť  a zabrať vám pomerne dosť času. Odmenou však sú seriózne podmienky pri voľbe bankovej pôžičky.

Bankové pôžičky - výhody

  • nižšie úroky ako u nebankovej pôžičky
  • pochopiteľnejšie podmienky
  • použitie peňazí na ľubovoľné účely
  • poskytnuté v hotovosti alebo na účet
  • možnosť použiť i na splácanie iných finančných pôžičiek
  • u bankových rýchlych pôžičiek i rýchle vybavenie

Bankové pôžičky - nevýhody

  • vybavenie väčšinou (mimo rýchlej pôžičky) trvá dlhšie
  • nevhodné pre klientov so záznamom v bankovom registri
Bankové pôžičky si klient vybavuje na pobočke banky. Pri vybavovaní bankovej pôžičky budete musieť poskytnúť doklad o výške príjmu a pri vyššej sume peňazí môže banka požadovať ručiteľa alebo ručenie nehnuteľnosťou, autom a pod.. Slovenské banky poskytujú rôzne druhy bankových pôžičiek.
 

Stručný prehľad niektorých pôžičiek:

Bezúčelová flexipôžička od VÚB

VUB poskytuje Flexipôžičku na akýkoľvek účel to znamená, že nie je potrebné preukazovať použitie peňazí. Ďalšou výhodou je výhodná úroková sadzba počas celej dĺžky splácania pôžičky. Využiť ju môžete bez ručiteľa, toto platí aj pre slobodných žiadateľov. Od schválenia pôžičky máte peniaze do 24 hodín a pôžičku môžete splatiť aj predčasne.

Bezúčelový spotrebiteľský úver od ČSOB

Tento úver je určený pre občanov a podnikateľov od 18 rokov s voliteľnou splatnosťou úveru od 1 až do 5 rokov. Pôžička je vyplatená už do 24 hodín s možnosťou výberu dňa splátky a odkladom prvých 3 splátok. Taktiež ponúka poistenie úveru pre prípad nepredvídateľných udalostí a atraktívne úrokové sadzby.

Dostupná pôžička od Poštovej banky

Pôžička je bez poplatkov a bez ručiteľa. Splatnosť tejto bankovej pôžičky je od 20 do 70 mesiacov. Výhodou pôžičky je dostupnosť na každej pobočke pošty. Túto pôžičku je možné poistiť ( poistenie schopnosti splácať ), ak by ste neboli schopní splácať pôžičku z dôvodu dlhodobého ochorenia, vážnej nehody alebo neočakávaných okolností.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára