streda 10. júla 2013

Pôžičky na auto

Pôžička na kúpu auta je  v podstate účelovým spotrebným úverom, ktorý môžete použiť na kúpu osobného auta.

Pôžičky na auto - výhody:

  • potrebujete len minimum dokladov
  • prostriedky môžete čerpať už do 24 hodín od podania žiadosti
  • istota nemennej splátky počas celej doby splácania
    v prípade niektorých bánk
S pôžičkou si môžete kúpiť nové alebo aj ojazdené auto. Výška takejto pôžičky ale závisí od hodnoty kupovaného auta. Úver Vám bude poskytnútý v celkovej hodnote auta - samozrejme závisí od ceny koľko prostriedkov potrebujete.

Úver sa spláca pravidelnými mesačnými splátkami v rovnakej výške počas celej splatnosti úveru. Rodinný rozpočet si tak pekne a prehladne môžete naplánovať na celú dobu splatnosti úveru. Jednoduchý a pohodlný spôsob splácania si zabezpečíte, ak požiadate o inkaso splátky priamo z účtu. Nemusíte tak sledovať konkrétny dátum splatnosti, splátka vám automaticky odíde z účtu.

V prípade, že si chcete Vaše kúpené auto poistiť ponúkajú banky možnosť urobiť tak priamo na pobočke, čiže nepotrebujete kvôli tomu ísť rovno do poisťovne.

K pôžičke na auto si môžete dohodnúť aj výhodné poistenie úveru, ktoré Vás ochráni v prípade nepredvídaných životných udalostí, v dôsledku ktorých by sa mohlo stať, že nebudete schopný úver splácať. V takýchto prípadoch poisťovňa prevezme splácanie úveru za Vás.


Kúpiť auto na leasing alebo na pôžičku?

To je jedna z bežných otázok. Krátky prehľad výhod a nevýhod jednotlivým možností:

Kto vlastní automobil

Hlavný rozdiel medzi pôžičkou a leasingom je vo vlastníctve auta. Pri financovaní úverom sa kupujúci stáva majiteľom ihneď, v prípade leasingu je to až po uplynutí leasingovej zmluvy a splatení splátok. Majiteľom je v tomto prípade leasingová spoločnosť.

Kto poisťuje

Rozdiel v poistení vyplýva z faktu, že majiteľom automobilu je v prípade financovania leasingom leasingová spoločnosť, ktorá si svoj majetok náležite chráni. Pri financovaní leasingom na rozdiel od pôžičky teda musíme počítať s nákladmi na havarijné poistenie.

Čo sa stane pri neschopnosť splácať

V prípade že dlžník nespláca úver, tak ho banka vyzve na vyplatenie dlžných splátok. Ak tak neurobí, obráti sa na ručiteľov, alebo dá podnet na exekúciu. S leasingovou spoločnosť sa klient môže dohodnúť na odklade splátok, prípade predĺžení splácania. Leasingová spoločnosť môže previesť predmet prenájmu na iného nájomcu, alebo predmet odobrať.

Úpravy a technické zhodnotenie

V prípade leasingu je majiteľom leasingová spoločnosť a teda všetky úpravy a technické zhodnotenia môžu byť urobená iba so súhlasom majiteľa čiže leasingovky.

1 komentár:

  1. Ahojte všetci, strašilo ma toľko spoločností, ktoré tvrdili, že sú skutočnými veriteľmi, ale všetko moje úsilie vyšlo nazmar, stratil som viac ako 3 500 eur za falošných veriteľov, ktorí tvrdia, že nie sú. Pokiaľ mi môj priateľ nepredstavil správneho veriteľa, ktorého som kontaktoval, a úspešne som od neho získal pôžičku len za 48 hodín, odporučil by som každému, kto hľadá pôžičku bez obáv, aby ho kontaktoval prostredníctvom e-mailu: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    OdpovedaťOdstrániť