streda 10. júla 2013

Pôžičky pre ženy na materskej

Ženy na materskej dovolenke sa radia medzi veľmi rizikovú skupinu žiadateľov o pôžičku. V bankách je takáto pôžička v podstate nemožná, pretože nespĺňa základné kritérium – mesačný príjem, z ktorého by bola žena na materskej schopná splácať splátky. Preto jediným riešením ostáva  pôžička od nebankového subjektu. Najvýhodnejšou možnosťou pre ženu na materskej dovolenke je teda pôžička bez potvrdenia o príjme.  Nebankové subjekty sa nepozerajú na schopnosť splácania pôžičky, preto sa takáto žena nemusí obávať, že jej pôžičku nepridelia.

Avšak mala by si dobre zvážiť či pôžičku dokáže splácať, pretože by sa jej nesplatením mohla dostať do nepríjemných problémov. Ak napr. nemôže ručiť, riešením je požičanie nižšej sumy od viacerých subjektov, ale táto možnosť je pomerne riskantná a rozloženie splátok by docielilo niekoľkonásobné preplatenie pôžičky. čo vonkoncom nie je výhodné. Druhým, ale tiež veľmi riskantným spôsobom získania penazí na materskej je pôžička na zmenku, ku ktorej netreba ručenie majetkom..

Čo potrebujete v prípade pôžičky pre ženy na materskej

Ako u akejkoľvek inej pôžičky, je aj u pôžičky pre ženy na materskej dôležité predložiť občiansky preukaz alebo pas žiadateľky. Veľakrát je často  potrebné priniesť aj doklady partnera. Potom si od vás vyžiadajú potvrdenie o príjmoch partnera,  ak nie sú príjmy žiadateľky dostatočné. V prípade, že si žena naďalej sama zarába, tak potvrdenie o príjmoch manžela nie je potrebné. Všetko prebieha bezhotovostnou formou, takže je nutné vlastniť bankový účet. Niektoré inštitúcie pri poskytovaní tohto druhu úveru nahliadajú do bankového alebo nebankového registra, aby sa uistili, že žiadateľka nemá v žiadnom z týchto dlhových registrov záznam.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára